Bioplastic C-PLA

Bioplastic C-PLA

Bioplastic C-PLA is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, zoals maïs, cassave, suikerriet of graan. Voor de productie van dit bioplastic C-PLA wordt geen gebruik gemaakt van aardolie, zoals dit wel het geval is bij andere kunststoffen. Aardolie wordt schaarser en veroorzaakt milieuschade bij winning en verwerking. Daarnaast is de CO2 uitstoot bij de productie van bioplastic C-PLA ook veel lager dan bij bijvoorbeeld melamine of PET.

Het hoofdbestanddeel is PLA wat wordt vervaardigd uit de suikers van maïs, cassave, suikerriet of graan. Het talkpoeder is een natuurlijk gesteente/mineraal dat wordt gedolven. De kleurstof is een reguliere kunstmatige, voedselveilige kleurstof.

Er zit geen UV blocker in de kleurstoffen. Dit betekent dat de bioplastic C-PLA producten in gebruik in kleur kunnen vervagen. Wij adviseren daarom de producten niet langdurig in fel zonlicht (zoals op het terras, of in de etalage) te gebruiken.

Bioplastic C-PLA producten hebben geen coating nodig.

De producten zijn uitgebreid getest door een onafhankelijk Europees instituut en we beschikken over een “EU Food Safe Certificate” (Europa)

De bioplastic C-PLA producten zijn niet onbreekbaar. Het materiaal zal niet zo versplinteren als glas of keramiek, maar bij een val met een bepaalde kracht, hoogte en ondergrond, kan er een scheur ontstaan of kan het breken.

Ja, de producten zijn geschikt voor hete vloeistoffen en zijn hiervoor gecertificeerd. Het materiaal is niet geschikt om mee te koken of bakken of om langdurig bloot te stellen aan een kokende vloeistof.

Ja, de producten zijn geschikt voor reiniging in de vaatwasser.

Ja, de producten zijn geschikt voor kortstondig opwarmen in de magnetron (< 1 min / 600 watt / < 90° graden). Voor producten met een opdruk geldt een lagere temperatuur (< 1 min / 450 watt / < 70° graden). Het is niet geschikt om in te koken, maar opwarmen van voedsel/drank is geen probleem.

Nee, de bioplastic C-PLA producten kunnen niet in de oven, stoomoven of gril.

Bij huishoudelijk gebruik zal het product jaren meegaan.

Bioplastic C-PLA

 

© 2021 - 2023 in2bamboe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel